“Pludselig indser vi, at vi kan være uforbeholdent skarpe og beslutsomme, og at evnen til at træffe benhårde beslutninger – snarere end tilpasning og fleksibilitet – kan være lige det, der er nødvendigt for at opnå det exceptionelle.”

Wedell-Wedellsborg, M. (2013). Battle Mind. At præstere under pres, s. 9

“Battle Mind er at se pressede situationer som en kamp for noget vigtigt – ikke en kamp mod andre. At mestre Battle Mind er at blive bedre til at klare modgang – og til at kæmpe for det, der betyder noget.”

Wedell-Wedellsborg, M. (2013). Battle Mind. At præstere under pres, s. 12

“Hvis vi hele tiden har målet for øje og er bevidst om, hvad der er det vigtigste for os at opnå, så undgår vi at træffe beslutninger baseret på impulser og følelser. Det er påfaldende, så tit ledere, der ikke formår at identificere de vigtigst vendepunkter, må sige, at operationen lykkedes, men patienten døde.”

Wedell-Wedellsborg, M. (2013). Battle Mind. At præstere under pres, s. 115

Battle Mind. At præstere under pres

Hvorfor bliver nogle mennesker skarpere under pres, mens andre mister grebet?

Svaret ligger ifølge erhvervspsykolog Merete Wedell-Wedellsborg i den særlige sindstilstand, der kaldes Battle Mind. Det er den tilstand, der – forhåbentlig – indfinder sig, når vi står i en situation, der kræver akut handling eller beslutning. En sindstilstand, der gør det muligt at levere ekstraordinære præstationer.

Bogen lærer dig at udnytte den enorme kraft, der ligger i Battle Mind, og ruster dig dermed til at møde de udfordringer, du står over for i arbejdslivet. At mestre Battle Mind er at blive bedre til at klare modgang; det er en evne, som ikke er forbeholdt de heldige få, men som kan indøves og mestres af alle, der virkelig ønsker det.

Bogen henvender sig især til ledere, men kan også inspirere dig, der står i en periode af dit arbejdsliv, hvor kravene er skiftende, presset er stort, og tempoet højt.

“Bogen er et forfriskende indslag i en tid, hvor stress, mindfulness og coaching har haft fede tider. Her er der en bog helt uden fims. Godt gået.” – Berlingske, 6 stjerner

Læs anmeldelsen af Battle Mind. At præstere under pres i Psykolog Nyt her.